11 צעצועים פופולריים שלא היה לכם מושג עד כמה הם מסכנים את הילדים שלכם!

והם נמצאים גם בבית שלכם!



כשאנחנו קונים צעצועים לילדים שלנו, אנחנו מוצאים את עצמנו נהנים אפילו יותר מהם.

צעצועים זה כיף גדול, בעיקר היום שהם הופכים בכל שנה למתוחכמים יותר וחדשניים יותר וכולנו יודעים שילדים מתפתחים ולומדים על העולם דרך משחק.

אבל יש צעצועים מסוימים שיכולים להביא יותר נזק מתועלת, וסביר מאוד שחלקם נמצאים כמעט בכל בית.

הארגון העולמי לבטיחות ילדים וצעצועים (W.A.T.C.H) והארגון האירופאי לבטיחות ילדים (ECSA) מעדכנים בכל שנה את רשימת הצעצועים המסוכנים. הם מזהירים את ההורים משימוש בהם ונותנים הוראות לשימוש נכון.

הנה 11 צעצועים מסוכנים לילדים שכל הורה צריך להכיר וסביר להניח שהם נמצאים גם בבית שלכם. שתפו כדי שכמה שיותר הורים ידעו על כך!

1. ספינר

בכמה מדינות בארה”ב, השימוש בספינים בבית הספר אסור על פי חוק מהסיבה שחלקים מסוימים עלולים להתנתק ולגרום לפציעות. כמו כן, כבר קרו מקרים שילדים בלעו חלקים קטנים.

המשחק אמנם הומצא לילדים בעלי בעיות קשב וריכוז, אבל כמה מחקרים בארה”ב דווקא טוענים שהמשחק מונע מילדים להתרכז.

במקום ספינרים, תנו לילדים משחקים שיכולים לפתח את המיומנויות המוטוריות שלהם.

2. הוברבורד

הסקייטבורד החשמלי הפופולרי מוגדר כמשחק בדרגת סיכון גבוהה מאוד בשל ריבוי התאונות, הפציעות והכוויות ואפילו מוות שנגרמו לאחרונה לילדים שהשתמשו בו.

סוללת הליתיום שבמכשיר נוטה להתלקח באופן ספונטני וכך לגרום לכוויות חמורות.

בדקו טוב את המוצר לפני שאתם רוכשים כזה והימנעו ממוצרים עם היסטוריה קטלנית. אל תתעלמו מתקנות התעבורה שמתירות רכיבה מגיל 16 והתנו את השימוש בחבישת קסדה.

3. צעצועים עם סוללות וצעצועים עם חלקים קטנים

סוללות שטוחות ועגולות דומות לסוכריות והן מהוות סכנת חנק ובליעה. גודלן וצורתן מאפשרות בליעה קלה, והליתיום שבתוכן עלול לגרום להרעלה חמורה ולכוויות. כמו כן, אל תשאירו צעצועים עם חלקים קטנים דוגמת לגו ליד פעוטות שעלולים להכניס את החלקים לפה או לשאוף אותם.

הקפידו שהסוללות בצעצועים יהיו מוגנות עם לוחות פלסטיק קבועים וברגים.

4. מצופי גומי לזרועות

מצופי היד אינם מבטיחים בטיחות מלאה במים כאשר ילד יכול להתהפך בקלות. בנוסף, כמה מוצרים מסוג זה מכילים חומרים רעילים ומסרטנים העלולים לגרום לגירויי עור ארוכי טווח ובעיות אחרות.

הקפידו שגודל המצופים יותאם לזרועות של ילדכם, בשימוש תחת פיקוח מבוגרים. כמו כן, כדי שהילדים לא ילבשו אותם למשך יותר מחצי שעה בכל פעם.

5. ערכת “רופא וחולה”

ילדים בהחלט ירצו להשתמש בכלים עצמם או על ילדים אחרים, ו “הליך רפואי” עלול להסתיים עם חלקים קטנים תקועים באף או במעברי הנשימה. חוץ מזה, משחקים כאלה מעוררים עניין במזרקים אמיתיים, מספריים וגלולות.

העדיפו לרכוש לילדיכם ערכות ללא חלקים קטנים, מזרקים או כלים שנועדו להסתכל על החלל האף והפה.


שתפו עם החברים שתפו עם החברים