12 סודות על המאכלים שכולנו צורכים מדי יום, שתעשיית המזון הסתירה מאיתנו עד היום!

מספר 12 קצת יזעזע אתכם!



כשההורים שלי היו ילדים, ואפילו כשאני הייתי קטנה, היה מעט מכל סוג. לחם לבן או שחור. גבינה לבנה או קוטג׳, סוג אחד של אורז. סוג אחד של קמח. ביצים. זהו. אין מה להתבלבל.

כשהשפע הולך ומתעצם, והסופרמרקטים עמוסים הבלבול רק הולך וגדל. ומה שבטוח – לא תמיד מה שנראה טוב, צבעוני ומזמין – הוא דווקא הבריא ביותר, והאמת שלפעמים בדיוק ההיפך…

אז איך תדעו מה בכל זאת לבחור? ומה בריא יותר וטבעי יותר? אספנו לכם 12 סודות על 12 מאכלים שאנחנו אוכלים מידי יום, שתעשיית המזון פחות תשמח שתגלו, אבל לנו חשוב שתדעו מה הכי כדאי, הכי טוב והכי בריא בשבילכם. לפחות תהיה לכם בחירה מושכלת.

אז בתיאבון ו…לבריאות!

1. גבינה קשה

כשאתם קונים גבינה קשה, עליכם לשים לב לצבע, למרקם ולחורים. המרקם צריך להיות אחיד וללא קרום לבן והחורים צריכים להיות שווים. וטיפ חשוב: אם אחרי שאתם לוחצים על הגבינה היא לא חוזרת לצורתה הקודמת – תשאירו אותה בחנות ואל תקנו!

2. בשר

בשר טרי אמור להיות ורוד. לא אדום בוהק ולא חום. שימו לב היטב לפסי השומן – הם אמורים להיות נוצצים ומאוד בהירים. בשר טוב גם יחזור לצורתו המקורית אחרי לחיצה ולא יידבק לידיים.

3. קפה טחון

קפה טחון טוב לעולם לא יאוחסן בקופסת פלסטיק! רק בזכוכית או מתכת. אם אתם רוצים קפה איכותי וטרי – שימו לב היטב לתאריך הייצור ואל תקנו קפה שייצרו אותו לפני יותר מ-18 חודשים.

4. דבש

דבש טבעי אמיתי הוא שקוף ובעל צבע אחיד. דבש אמיתי הוא מתוק מאוד ובעל ריח אופייני. שפשפו את הדבש בין האצבעות, אם הוא נספג בקלות לעור שלכם – אז הוא טוב.

5. גלידה

מומלץ תמיד לקרוא את הרכיבים של הגלידה. פירות יער למשל, הם רק לעיתים רחוקות טבעיים, ולכן מומלץ לבחור בגלידה שמכילה אגוזים או פירות מסוכרים. ארטיקים, אגב, לעולם אינם מכילים רכיבים טבעיים.

6. שוקולד

בראש ובראשונה, כדאי לשים לב לרכיבים של השוקולד. ככל שהרשימה קצרה יותר, כך החטיף שלכם טוב יותר. שוקולד איכותי חייב להכיל קקאו, בעוד שכל הנגזרות הן סימן למוצר מלאכותי. בנוסף, עדיף לבחור שוקולד שיש בו שמן קקאו, ולא שמן צמחי.


שתפו עם החברים שתפו עם החברים