15 טריקים למטבח של שפים מקצועיים שיהפכו אתכם מבשלנים חובבנים למאסטר שף!

הסודות של השפים נחשפים!



אפשר להגיד שבישול היום כבר הפך הרבה מעבר לסתם תחביב או צורך משפחתי. תכניות ראליטי לחובבים, סדרות על מתכונים, כתבות טיפים וטריקים, אנחנו פשוט מוקפים בתכנים המיועדים לכל מי שאוהב לבשל.

אז בין אם אתם שורפים חביתות ויודעים לבשל מרק רק כשהוא מגיע בצורה של מנה חמה, או אם אתם בשלנים אמיתיים, שאוהבים לבשל מהלב, כדאי שתמשיכו לקרוא.

יש לנו עבורכם טריקים וטיפים של שפים מרחבי העולם שיקחו אתכם כמה צעדים קדימה…

1. הסטייק המושלם

הוצאתם את הבשר מהמקפיא? אל תזרקו אותו ישר למחבת. תנו לו לשבת שעה-שעתיים שיגיע לטמפרטורת החדר לפני הבישול, והוא יצא אחיד וטעים לא משנה מידת העשייה.

רוצים ציפוי חום? תיפטרו מהלחות של הסטייק לפני הבישול.

2. הבשר הכי עסיסי

טיגון של עוף בצורה טובה לוקח זמן, והוא יכול להתייבש בקלות. אבל אם תשרו אותו במי מלח, הוא ישאר טרי וטעים לאורך זמן. רק לא לשכוח לייבש אותו לפני הבישול כן?

מתכון ביתי למי מלח: 3 כוסות מים, רבע כוס מלח ורבע כוס סוכר. מערבבים, שופכים על הבשר ומכניסים למקרר, כשעה עבור כל קילו בשר. מומלץ לא להשרות יותר מ-8 שעות ופחות מחצי שעה.

3. טחינת תבילים

רוצים להעצים את הריח ולהעשיר את הטעם של פפריקה או כמון במנה? זרקו אותם במחבת על חום בינוני, עד שהם יעלו ריח. אחר כך אפשר לטחון אותם, והם יוסיפו ארומה נהדרת למנה שלכם.

4. בצק קל ואוורירי

אם אתם רוצים לקבל בצק מושלם, השאירו את הביצים והחמאה לילה מחוץ למקרר כדי שיקבלו את טמפרטורת החדר. אם יצא טעים, אנחנו רוצים חתיכה מהעוגה.

5. דג עם ציפוי עדין

נכון מיונז הולך טוב עם הכל? אז בדגים זה אפילו יותר טוב. אם תיקחו קצת מיונז, תמרחו על הדג ואז תצלו אותו בגריל, תקבלו ציפוי זהוב בטעם נהדר.

6. בישול סטייק בלי שמן

לאלן דיקאס, אחד השפים המפורסמים בעולם, יש דרך מעניינת לצלות סטייק. הוא קודם כל מעמיד אותו על הקצה, כך שהשומן הוא החלק שנוגע ראשון במחבת/גריל.

ככה מקבלים גם ציפוי מעורר תיאבון בקצוות, וגם הסטייק מתבשל בשומן. אה וזה גם חוסך לכם להשתמש בשמן…

7. פירה מוקרם

סיימתם עם החלק הכיף של בישול תפוחי האדמה וקילופם, חכו רגע לפני החלק היותר כיף של להתעלל בהם ולמעוך להם את הצורה! אתם צריכים קודם לייבש את התפודים. הניחו אותם במחבת מחוממת, והשאירו אותם שם עד שכל המים יצאו החוצה.

ואם אתם לא רוצים שהחלב ישפריץ עליכם בזמן המעיכה, מעכו קודם כמה במחבת ורק אז הוסיפו את החלב.

8. מרק מוקרם

נסו לבשל את הירקות בנפרד במחבט עם שמן לפני שאתם מתחילים לבשל את המרק. טיגון יתן לכם שכבת קרמל של הסוכר שבירקות ויעצים את הטעם שלהם. אחר כך הוסיפו מים או ציר. אותו טיפ לגבי מרק ירקות.


שתפו עם החברים שתפו עם החברים