17 סודות של שפים מקצועיים שאתם חייבים להכיר, שישדרגו לכם את הביקור הבא במטבח!

הדברים הקטנים שיהפכו את הבישול שלכם ליצירת אומנות



בין אם אתם אוהבים לבשל, או שאין לכם ברירה כי אמא בחו”ל ונגמר הכסף להזמין פיצה, כולם מבלים המון זמן במטבח. אז למה שלא נלמד איך לעשות את זה נכון, ונעשה את החיים שלנו קלים יותר וטעימים יותר?

לשפים מקצועיים יש המון טריקים איך לקבל יותר מהבישולים שלהם, ולא תאמינו כמה הם פשוטים וקלים. החל מ-רכיבים שונים שניתן להחליף ועד טכניקות חיתוך כדי למנוע בלאגן.

שמרו את הרשימה הזאת לפעם הבאה שתיכנסו למטבח, היא תוכל להציל לכם את ארוחת הערב!

1. אוהבים פלפל חריף, אבל לא נולדתם מרוקאים ושורף לכם בפה? הוציאו את הזרעים ושטפו את הפלפל במים קרים. הטעם יישאר, החריפות תיעלם.

2. רוצים תפוחי אדמה קריספיים בלי שמן? פזרו עליהם קמח והכניסו לאפייה.

3. סופרים קלוריות (חשוב מאוד אחרי חנוכה)? אפשר להחליף את השמנת המתוקה ב-3 או 4 חלבוני ביצה מוקצפים. או שפשוט תוותרו על הקינוח, גם אופציה ;)

4. אם אתם בקטע של סלט, עדיף להוסיף לו סלק אפוי במקום סלק מבושל. סלק אפוי מכיל יותר וויטמנים ושומר יותר על הטעם שלו.

5. אם אתם רוצים לדעת אם הקצפתם מספיק טוב את חלבוני הביצים פשוט הפכו את הקערה. אם לא נשפך עליכם כלום, זה מוכן.

6. לא סגורים אם צריך לבשל את הירקות במים קרים או חמים? הנה ההסבר: ירקות שגדלים מתחת לאדמה, זקוקים למים קרים, ירקות שגדלים מעל האדמה, למים חמים. למטה קר, למעלה חם. קפיש?

7. טריק כדי למנוע מהפסטה שלכם להידבק: הוסיפו כמה שיותר מים. מומלץ כ-1 ליטר על כל 100 גרם פסטה.

8. תמיד שימו קודם מלח ורק אז שמן בסלט. השמן מונע מהמלח להתמוסס.


שתפו עם החברים שתפו עם החברים