5 דרכים פשוטות להכנת ביצים שיגרמו לכולם לחשוב שאתם שפים מוסמכים!

לא תאמינו כמה זה קל...



ביצים רכות, קשות, מטוגנות, אפויות, מקושקשות, עלומות… כולן מושלמות להגשה בארוחת הבוקר או בכל שעה אחרת ביום… אבל יש בעיה אחת – כמה חביתות אפשר כבר להכין מבלי להשתעמם?

מסתבר שיש הרבה דרכים. קבלו 5 דרכים פשוטות להכנת ביצים שיבטיחו שאף-פעם לא ישעמם לכם בצלחת! מס’ 5 מעולה לילדים!

1. ביצה בשקית הפתעה

שמים יריעת ניילון דקה על קערה (אפשר לחתוך שקית סנדוויץ’)

שמים מעט שמן זית ושוברים ביצה בפנים

סוגרים את השקית היטב

מבשלים במים חמים

ומגישים!

2. סלט ביצים בדקה

מכינים קערה עם מיונז, מעט חרדל ותבלינים לפי הטעם

“גונבים” שקית רשת

שמים בתוכה ביצה מבושלת

ומועכים את הביצה דרך הרשת אל תוך הקערה

מערבבים, והנה לכם סלט ביצים טעים תוך דקה!

3. רול ביצה קשה

מפרידים 4 חלבונים ו-4 חלמונים (לא לשכוח לטרוף את החלמון)

שופכים רק את החלמון לתוך כוס גבוהה ומבשלים במים חמים עם מכסה סגור

שמים את החלמון המוכן בכוס גבוהה

שופכים מעל את החלבון ומבשלים שוב בסיר עד שהחלבון מוכן

מוציאים את הרול וחותכים

4. ביצת שיש

מבשלים ביצים ושמים אותם במי קרח לאחר הבישול

מחממים מים עם מקל קינמון, פלפל שחור (לא טחון), 2 כפות סוכר, מעט כוכבי אניס, 2 תיונים של תה שחור ורוטב סויה לפי הטעם

יוצרים סדקים בביצים בעזרת כף (פשוט נותנים מכות קטנות), מוסיפים לסיר ומבשלים

מקלפים את הביצים, והופ – יש לכם ביצי שיש מהממות

5. חביתת שבלול

מפרידים חלבונים וחלמונים, ושמים את החלבון בבקבוק לחיץ אחד ואת החלמון בבקבוק לחיץ אחר

“מציירים” עם החלמון שבקבוק שבלול על מחבת חמה ומשומנת

וברווח שנוצר שמים את החלבון, גם בעזרת הבקבוק

בסיום הבישול, מוסיפים יוגורט ומעט בצל ירוק ומגישים חביתת שבלול מושלמת!

נכון שזה פשוט? נסו בבית ואל תשכחו לשלוח לנו תמונות!

תמונות: Scrumdiddlyumptious / מקור: Scrumdiddlyumptious
שתפו עם החברים שתפו עם החברים