4 כלי בישול רעילים שאתם חייבים להעיף מהמטבח שלכם!

וואוו, זה ישנה את כל מה שחשבתם שאתם יודעים על כלי הבישול שלכם!



גם אתם כבר הכנסתם הביתה את “שיגעון הבריאות”? רוב האנשים היום מבינים ומכירים בחשיבות של תזונה נכונה לבריאות שלהם, אמנם לא כולם יודעים שגם לכלי הבישול בהם מכינים את האוכל יש חשיבות.

כלי בישול לא נכון עשוי להכיל חומרים רעילים שיועברו לאוכל שלכם, ולאחר מכן גם לגוף שלכם. בדיוק בשביל זה, חשוב שתדעו באיזה כלים אסור להשתמש ומהן החלופות הבטוחות! תודו לנו אחר כך…

1. כלי בישול מטפלון

טפלון הוא כנראה הכוכב – יש אותו כמעט בכל בית, והוא בין כלי הבישול הרעילים ביותר.

כולנו נהנים מהטפלון מכיוון שהאוכל פשוט לא נדבק אליו, אבל מסתבר שזה מתאפשר הודות לציפוי פוליטטראפלואורואתן (בראשי תיבות: PTFE) שהוא פולימר פלסטיק המשחרר רעלים כאשר הוא מתחמם מעל 300 מעלות צלזיוס.

האדים הרעילים שעולים ממנו מובילים לסימפטומים דמויי שפעת הנקראים קדחת חום פולימרית, הידועה בשם “שפעת טפלון”ורגע, זה לא רק מסוכן לאנשים, אלא גם עשוי להיות קטלני לציפורים, כדוגמת תוכים.

חומר כימי נוסף שנמצא בכלי בישול טפלון הוא חומצה פרפלואורו-אוקטנואית, אשר מקושר למספר סוגים של סרטן כולל סרטן השד, הערמונית, והשחלות. אמנם, האמונה הרווחת היא שהחומר הזה מצוי במוצרי טפלון בכמויות קטנות, כאלה שלא מהוות סיכון לבני אדם, אך ראוי לציין כי הוא נמצא גם בפריטים יומיומיים רבים אחרים. לכן מומלץ להגביל את החשיפה שלכם לזה כמה שאפשר…

קיימים גם ציפויים אחרים שמונעים הידבקות ואינם מכילים פוליטטראפלואורואתן או חומצה פרפלואורו-אוקטנואית (כגון גרניט), אבל הם בטוחים לשימוש רק כאשר הציפוי אינו פגום. הציפוי דק ונסדק בקלות, ולאחר שזה קורה צריך להעיף את הכלי לפח!

והנה תחליף בטוח: כלי בישול מברזל אמיתי. זוהי אפשרות בישול בטוחה שבאמת עומדת במבחן הזמן. הוא מחמם היטב ובצורה אחידה, ואפשר אפילו להפוך אותו לכלי שמונע הידבקות. הוא לא מדליף חומרים רעילים לתוך האוכל שלכם, וזו למעשה דרך טבעית טובה להגדיל את רמות הברזל שלכם. ואם רמות הברזל שלכם תקינות, אתם יכולים לנסות כלי בישול מאמייל ברזל יצוק – זה בטוח ונוח לשימוש באותה מידה.

2. כלי בישול מאלומיניום (וכן, גם נייר אלומיניום ומגשים חד פעמיים)

זה ממש לא מפתיע שהשימוש באלומיניום נפוץ כל כך – מלבד היותו המתכת הנפוצה ביותר, הוא גם חזק מאוד, קל משקל, רב-תכליתי וניתן למיחזור.

עם זאת, זה מגיע עם סכנות נסתרות. אלומיניום הוא מתכת נוירוטוקסית. רמות אלומיניום גבוהות מתקשרות למספר מחלות של מערכת העצבים המרכזית, כולל אלצהיימר וטרשת אמיוטרופית צידית.

למרות שכלי בישול מאלומיניום בדרך כלל מצופים, הם נוטים להיסדק בקלות ולשחרר מתכת רעילה לתוך האוכל שלכם.

והנה תחליף בטוח: כלי בישול מזכוכית. זוהי אפשרות בטוחה שבהחלט שווה לשקול. זה לעולם לא ישחרר שום דבר רעיל כאשר תחממו את זה, זה עמיד, ידידותי לסביבה, ואינו “שומר” את כל הטעמים או הריחות הישנים.

החיסרון היחיד זה שהוא לא כולל ציפוי שמונע הידבקות, אבל זה מחיר קטן לשלם עבור כלי בישול בטוח שכזה.

3. כלי בישול מנחושת

בואו נודה, כלי בישול מנחושת הם פשוט יפים! ייתכן שגם שמעתם על תכונות המוליכות שלהם, המאפשרים חימום מהיר ואחיד. אבל האם אתם יודעים כי נחושת עשויה להיות מסוכנת כאשר מבשלים בה?

כמו מתכות כבדות אחרות, הנחושת חשובה מאוד לבריאות האדם אך בכמויות קטנות. אולם, כמות עודפת שלה בגוף יכולה להוביל להרעלת מתכת כבדה. כאשר כלי בישול מנחושת אינו מצופה, הוא יכול לשחרר נחושת בעת בישול של מזונות חומציים. וכאשר הוא מצופה, הציפוי מכיל לעתים קרובות ניקל, שהוא מרכיב רעיל נוסף.

והנה תחליף בטוח: כלי בישול מנירוסטה. זוהי אופציה נהדרת – הוא קל יחסית ועמיד בפני שריטות, וגם אפשר להוסיף לו ציפוי מונע הידבקות! אה והוא גם יחזיק מעמד זמן רב. רק חשוב לוודא שאתם קונים את סוג הנירוסטה שמתאים למזון – כזה שאינו מכיל ניקל או כרום.

4. כלי בישול מצופה קרמיקה

כלי בישול מצופה קרמיקה נראה תחילה כמו אפשרות בטוחה. בכל אופן, 100% קרמיקה זה בטוח לחלוטין למטרות בישול.

עם זאת, ציפוי של קרמיקה בדרך כלל מסתיר חומרים רעילים. ציפוי קרמי רך הוא בדרך כלל לא כל כך עמיד ומתחיל להיסדק לאחר מספר חודשים של שימוש יומיומי. כאשר זה קורה, העופרת והקדמיום שלעיתים נמצאים בתוך הציפוי, מוצאים את דרכם אל האוכל שלכם ולאחר מכן גם אל הגוף שלכם.

הרעלת עופרת היא אחד הסוגים המסוכנים ביותר של הרעלת מתכת ויכולה לגרום לכאבי בטן, כאבי ראש, בעיות פוריות וסיבוכים בריאותיים אחרים (ובמקרים חמורים, אף תרדמת ומוות).

גם כאשר הציפוי אינו מכיל עופרת, כלי בישול סדוק עדיין יכול להוות סכנה – אלומיניום נוירוטוקסי בדרך כלל יחכה לכם מתחת לציפוי הקרמי.

והנה תחליף בטוח: כלי בישול מ-100% קרמיקה. זוהי אחת האפשרויות הטובות והבטוחות ביותר מכיוון שכלי הבישול הזה מכיל חומרים טבעיים לחלוטין, ואינו רעיל גם במקרה שנסדק או מתקלף. בנוסף, הוא מונע הידבקות וניתן לנקות אותו במדיח. החיסרון היחיד זה שכלי בישול מ-100% קרמיקה עשוי להיות יקר למדי, אבל הוא יחזיק מעמד זמן רב.

מקור: brightside
שתפו עם החברים שתפו עם החברים