5 מאכלים שאסור לכם לשטוף לפני שאתם אוכלים, ו-5 שאתם חייבים לשטוף, ולא היה לכם מושג!

מי חשב שצריך לשטוף בננה לפני שאוכלים אותה?! וזה עוד החלק הפחות מפתיע של הכתבה!



אתם שוטפים את הביצים לפני שאתם עושים חביתה? אם כן, כדאי שתפסיקו לעשות את זה תיכף ומיד!

מאז שאנחנו ילדים, מלמדים אותנו שחייבים לשטוף את האוכל לפני שאוכלים אותו. אבל מתברר, שעבור חלק מהמאכלים, שטיפה עושה יותר נזק מאשר תועלת, והיא עשויה להוביל להתפשטות של חיידקים ולהשלכות שליליות נוספות.

בדיוק בגלל זה ריכזנו לכם את 5 המאכלים שאתם חייבים לשטוף לפני האוכל, ואת אלה שפשוט אסור לכם לשטוף!

1. ביצים

לעיתים קרובות שמים חומר מיוחד על הביצים כדי להגן עליהן מפני זיהום על ידי חיידקים. המים הורסים את ההגנה הזו, לכן אסור לשטוף ביצים.

2. עוף

החיידקים על עוף טרי מסוכנים מאוד לבריאות שלנו, כאשר החיידק הידוע ביותר הוא הסלמונלה. אנשים רבים חושבים ששטיפה של העוף לפני בישול עוזרת לפתור את הבעיה, אבל זה לא נכון. כאשר אתם שוטפים את העוף, המים מסייעים לחיידקים להתפשט לידיים שלכם ולכיור המטבח.

אם מיד תתחילו לבשל את העוף, כל החיידקים ימותו. לדברי השפים הטובים ביותר, כאשר מכינים מרק, עדיף להרתיח את העוף פעמיים: לאחר שהמים רותחים בפעם הראשונה, צריך להחליף את המים ולהרתיח אותם מחדש.

3. בשר

בדיוק כמו עוף, לא צריך לשטוף בשר טרי (בשר בקר, עגל, טלה וכו’) כי השטיפה מסייעת לחיידקים להפיץ עצמם לכיור המטבח ולידיים. אפשר להיפטר מהחיידקים בטמפרטורות גבוהות.

טיפ: לפני הבישול, השתמשו במפיות כדי להסיר את מיץ הבשר מעל פני השטח. לאחר מכן, השתמשו בסבון ומים חמים כדי לשטוף את הידיים.

4. פסטה

קשה לדעת מי חשב שזה רעיון טוב לשטוף פסטה… השפים חושבים כי פסטה שטופה צריכה להיות לא חוקית, מכיוון שהמים מסירים את העמילן שמסייע לקלוט את הרוטב בצורה יעילה יותר.

אתם יכולים לשטוף פסטה לאחר הבישול רק אם אתם רוצים להשתמש בה בסלט או אם אם אתם מתכוונים להקפיץ אותה בווק.

5. פטריות

אי אפשר להשאיר פטריות מתחת למים במשך זמן רב או להשרות אותן, מכיוון שהן סופגות מים. עדיף לשטוף אותן במהירות ולייבש עם מגבת נייר. צריך לעשות את זה רק לפני הבישול. אחרת, הן יתקלקלו ויאבדו את הגמישות שלהן.

אז מה חייבים לשטוף? מיד תגלו… ואתם הולכים להיות מופתעים!


שתפו עם החברים שתפו עם החברים