5 מאכלים שאסור לכם לשטוף לפני שאתם אוכלים, ו-5 שאתם חייבים לשטוף, ולא היה לכם מושג!

מי חשב שצריך לשטוף בננה לפני שאוכלים אותה?! וזה עוד החלק הפחות מפתיע של הכתבה!



1. קופסאות שימורים

חיידקים לא יכולים להיכנס פנימה, הודות למכסה. אבל הם בהחלט יכולים להגיע לאוכל אם לא תשטפו את הקופסא לפני שאתם פותחים אותה.

2. ירקות ופירות עם קליפה לא אכילה

לא משנה כמה טוב תקלפו אותם, החיידקים מהקליפה יגיעו גם לחלק האכיל בכל מקרה. לכן כדאי תמיד לשטוף בננות, מלונים, אבטיחים, וגם פירות וירקות אחרים עם קליפה לא אכילה לפני שאתם אוכלים אותם.

3. אגוזים

תמיד צריך לשטוף אגוזים, גם אם הם קלופים. לעולם אי אפשר לדעת בוודאות היכן הם אוחסנו וכיצד הובלו. חוץ מזה, שטיפה מסייעת להיפטר מחומצה פיטית שאגוזים טריים מכילים. החומצה משמשת כדי להגן על האגוזים מפני טפילים, אבל זה יכול גם לפגוע בגוף האדם.

4. ירקות ופירות עם קליפה אכילה

גם אם נראה לכם שהפירות והירקות עם הקליפה האכילה נקיים ומבריקים, זה לא אומר שלא צריך לשטוף אותם בבית. בהחלט צריך.

אין להשתמש בסבון. רק לייבש אותם עם מגבת נייר או מפית לאחר שטיפה קרה.

5. פירות יבשים

סוג זה של מזון נחשב לאחד המלוכלכים ביותר. זה נכון במיוחד עבור פירות שנמכרים לפי משקל. גם אם קניתם פירות יבשים בשקית יפה, צריך לשטוף אותם קודם או אפילו להשרות אותם במים למשך כמה שעות.

מקור: brightside
שתפו עם החברים שתפו עם החברים