5 טיפים שאתם חייבים להכיר כדי לבחור את האבטיח המושלם!

לשמור ולשלוף בתחילת כל קיץ!



הקיץ אוטוטו כאן, הימים הופכים לחמים יותר ויותר ואין דבר יותר קייצי בישראל מאשר האבטיח.

אם נכנסתם לכתבה ודאי רובכם מכירים את הרגע המבאס הזה שבחרתם אבטיח בסופר ואפילו שיחקתם אותה מבינים ודפקתם עליו בהתלהבות, סחבתם אותו במדרגות, נאבקתם כדי לחתוך אותו ובסוף גיליתם שהטעם שלו ממש לא מתוק כמו שציפיתם.

אז בשביל זה אנחנו כאן! אספנו עבורכם 5 סודות של חקלאים לבחור את האבטיח המושלם. תודו לנו אחר כך ;)

1. חפשו את הכתם הצהבהב

הכתם הצהוב הוא המקום שבו האבטיח נח על הקרקע. לאבטיחים בשלים תמיד יש כתם צהבהב או אפילו כתום-צהוב ולא לבן.

2. חפשו את ה”קורים”

הקורים הם רשת של כתמים חומים על האבטיח שמסמנים כי דבורים נגעו באבקנים של פרח האבטיח פעמים רבות. ככל שבוצעה יותר האבקה – כך האבטיח יהיה מתוק יותר.

3. העדיפו אבטיח “נקבה” על פני “זכר”

החקלאים מבדילים בין האבטיחים לפי המין שלהם. ל”זכרים” יש צורה מוארכת יותר וטעם מיימי ואילו ה”נקבות” עגולות יותר ובעלות טעם מתוק יותר.

Credit: © raksina

4. שימו לב לגודל האבטיח

עדיף לא לבחור את האבטיח הגדול ביותר ולא את הקטן. בחרו פרי בגודל ממוצע. בנוסף שימו לב שלא משנה באיזה גודל אבטיח בחרתם, הוא צריך לשקול ביחס לגודל שלו.

5. בדקו את הגבעול

גבעול יבש מסמן שהאבטיח בשל. עם זאת, אם הגבעול ירוק, אז כנראה האבטיח נקטף מוקדם מדי ואינו בשל ומתוק מספיק.

מקור: brightside
שתפו עם החברים שתפו עם החברים