כבר שנים רבות שמכשיר המיקרוגל תופס מקום נכבד במטבח שלנו… ואפילו יש דור שלם של ילדים שגדל עליו ונקרא “ילדי מיקרוגל”.
אבל אם חשבתם שכל מה שהוא יודע לעשות זה לחמם אוכל או להכין לכם פופקורן, אתם פשוט טועים!
קבלו 7 טריקים גאוניים שלא היכרתם שיעזרו לכם לנצל את המיקרוגל שלכם הרבה יותר טוב.
1. הדרך המהירה והפשוטה להכנת תירס
גלגלו קלח תירס בתוך מגבון לח (נטול ריח כמובן) והכניסו למיקרוגל למשך 3 דקות… השתמשו במגבת כדי להוציא מהמיקרוגל (זהירות, התירס רותח!) ושיהיה בבתאבון.
2. חיטוי קרש חיתוך מעץ
הרטיבו את קרש החיתוך במים ושפשפו אותו עם מעט סבון ומים. הכניסו במיקרוגל למשך דקה… וכל החיידקים יברחו.
3. נמאס לכם לבכות כשאתם חותכים בצל?
חיתכו את שתי קצוות הבצל והניחו במיקרוגל למשך 30 שנות. כך מרבית מהגז ישתחרר ותוכלו לחתוך אותו עם חיוך.
4. רוצים להכין תפוצ’יפס טבעי בקלות ובמהירות?
חיתכו תפו”א לפרוסות דקות מאד ופירסו אותן על צלחת. הכניסו למיקרוגל למשך 3 דקות. היפכו את הפרוסות והכניסו ל-3 דקות נוספות… בתאבון.
5. הספוג או סמרטוט המטבח מריחים לא טוב?
במקום לזרוק את הספוג, הרטיבו אותו ושימו עליו מעט סבון כלים. הכניסו למיקרוגל לדקה ותגידו להתראות לבקטריות.
6. הדבקתם את הבול במקום הלא נכון?
טפטפו כמה טיפות של מים מעל הבול, הכניסו את המעטפה למיקרוגל למשך 20 שניות וכך תוכלו לקלף את הבול בקלות (ואפילו להדביק מחדש במקום אחר).
7. כך תנקו את המיקרו בקלות ללא חומרים כימיים
אז אחרי שסיימתם להעביד את המיקרו, הגיע גם הזמן לנקות אותו…. חיתכו לימון לשניים. סיחטו מעט מהלימון אל קערה מלאה במים וניחו גם את חצאי הלימון בתוך הקערה.
הכניסו את הקערה למיקרוגל ל-4 עד 5 דקות. מיץ הלימון והמים ירתחו והחומצה הציטרית שתווצר תמיס את הלכלוך. כל שנותר לכם כעת, זה לנגב את פנים המיקרוגל במטלית.
מקור: youtube