7 עובדות מפתיעות על אוכל שמוכיחות שלא תמיד יש לנו מושג מה אנחנו מכניסים לפה!

4 השאיר אותי בשוק!



5. נוטלה

שמן בוטני, בדרך כלל שמן דקלים, הוא זה המשמש לייצור שוקולד למריחה. מרכיבים אחרים כוללים וניל, חומרים מתחלבים, חומרים מסמיכים וחומרי ריח.

טיפ: אל תקנו שוקולד למריחה המכיל שכבה לבנה, מכיוון שכזה עשוי להכיל יותר שמן דקלים ופחות קקאו. בנוסף, מומלץ לא לצרוך יותר משתי כפיות שוקולד למריחה ביום.

6. שוקולד לבן

למען האמת, שוקולד אמור להכיל רק חמאת קקאו, לכן שוקולד לבן לא באמת נחשב שוקולד. לרוב תמצאו “שוקולדים” מדוללים בשמן דקלים, שמן קוקוס וחמאת שיאה. מרכיבים אחרים כוללים חומרים מתחלבים, חומרי ריח ותוספים.

טיפ: שוקולד איכותי צריך להיות קשה ושביר וצריך להתפורר כששוברים אותו. תזכרו את זה לפעם הבאה!

7. חלב מרוכז

חלב מרוכז נעשה על ידי התאדות של נוזל שמקורו בחלב (לפעמים נדרש כליטר וחצי עבור יחידה), והוא אמור להכיל רק שומן חלב מן החי. לעתים קרובות, היצרנים מפחיתים את כמות החלב שהמוצר מכיל ומשתמשים בשומן צמחי וחומרים מסמיכים על מנת להגיע לכמות השומן הרצויה.

טיפ: אם על הפחית יש תיאור הכולל “מוצר חלבי המכיל סוכר”, רוב הסיכויים שזה נעשה בדרך שתיארנו ועדיף להימנע.

וככה לסיום, נפנק אתכם בטיפ חשוב לבחירת מוצרי המזון שלכם: ככל שהמוצר מכיל פחות מרכיבים, כך הוא בריא יותר. תזכרו את זה בפעם הבאה שאתם הולכים לקניות!

מקור: brightside 
שתפו עם החברים שתפו עם החברים