7 עובדות מפתיעות על אוכל שמוכיחות שמה שאתם אוכלים זה ממש לא מה שחשבתם עד היום!

4 השאיר אותי בשוק!



כמה פעמים סיפרו לכם שחשוב לאכול בריא? זה באמת חשוב, אבל מסתבר שבאוכל שאנחנו אוכלים כל יום, זה שנמכר לנו כ”בריא” או “טעים” – יש הרבה חומרים שלא היינו מודעים לקיומם.

נראה כי ככל שהמזון שלנו נעשה תעשייתי יותר והשוק נעשה תחרותי יותר, כך היצרנים משתמשים בתחליפים ומוצרים פחות איכותיים כדי להביא לנו מוצרים טעימים וזולים, אבל לא בהכרח בריאים.

חשוב שאנחנו הצרכנים נהיה מודעים לחומרים שהמוצר שלנו באמת אמור להכיל, וגם לאלה שנדחפו לשם על ידי תעשיית המזון כחלק מהניסיון לחסוך בעלויות הייצור על חשבוננו. בדיוק בגלל זה ריכזנו עבורכם 7 עובדות מפתיעות על אוכל שיכינו אתכם לפעם הבאה שאתם יוצאים לקניות!

1. קטשופ

מסתבר שהקטשופ שמוכרים לנו לא מכיל רק עגבניות כפי שהיינו רוצים להאמין, מדובר בתרכיז עגבניות המכיל עגבניות וקורנפלור.

כמות העגבניות תלויה באיכות בקטשופ ובדרך כלל נעה בין 6% ל-10%. לעתים קרובות מוסיפים גם סירופ תירס כדי להאריך את חיי המדף ולהפוך את הקטשופ לצמיגי.

טיפ: כשאתם בוחרים קטשופ, חפשו מוצר איכותי יותר.

2.  חטיף צ’יפס

בדרך כלל חטיף הצ’יפס נעשה מקמח תפוחי אדמה (הדומה במרקמו לאבקת כביסה) ולא מתפוחי אדמה טריים, כאשר מוסיפים לזה אורז או קמח תירס.

במהלך תהליך העיבוד של שבבי תפוחי האדמה מצטבר חומר מסרטן בשם אקרילאמיד. כמה מהמותגים של חטיפי תפוחי הצ’יפס התגלו כמכילים כמות גבוהה מן הרמה הבטוחה של חומר זה.

טיפ: חטיפי תפוחי האדמה הנעשים מתפוחי אדמה מלאים מכילים יותר שמן כי הם מטוגנים, כאשר אלה שנעשים מאבקת תפוחי אדמה אפויים. שימו לב איזה סוג אתם צורכים.

3. קורנפלקס

מלבד החומרים המופיעים בתמונה, חלק מן המותגים מכילים שמן דקלים, בעוד אחרים מכילים גם סירופ תירס. בנוסף ניתן למצוא ברבים מהם כמות גבוהה של פרוקטוז (סוכר פירות) – עובדה אשר לא מופיעה על גבי האריזות.

טיפ: בגלל נוכחות של סוכר וכמויות גבוהות של קורנפלור, מומחים לא ממליצים לאכול דגני בוקר כארוחת בוקר יומית. בנוסף, ראוי לציין שניתן למצוא סוכר רב יותר בדגנים מזוגגים או כאלה המכילים פירות.

4. יוגורט פירות

מלבד הפרי עצמו, שכמותו משתנה בין 1% ל-5%, ממלאים את הגביע קורנפלור, סוכר, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומרים מווסתי חומציות, ג’לטין, נתרן, וחומרים משמרים.

טיפ: היוגורט הטוב ביותר מכיל חלב וחיידקים בריאים (יש לציין את כמות חיידקי הביפידובקטריום והחומצה הלקטית). שמנת וחמאה גם הם מרכיבים מקובלים.


שתפו עם החברים שתפו עם החברים