8 דברים שבחיים לא הייתם מאמינים שאסור לכם לעשות כשאתם אוכלים במדינות שונות בעולם!

לסינים יש כמה הרגלים מוזרים...



לכל אחד מאיתנו יש דברים אחרים שעושים לו את זה בחופשה, אבל בין אם אתם טיפוסים של קמפינג או מלונות יוקרה, טיולים בטבע או שופינג במול, יש דבר אחד שכולם אוהבים לעשות – לאכול!

כולם אוהבים לאכול, אבל מתברר שלא כל מדינה אוהבים את הדרך שבה אתם אוכלים… למה הכוונה? נימוסים. אז נכון, אנחנו בטוחים שבאנגליה לא תנגבו חומוס עם הידיים, ועדיין… יש לכל מדינה את החוקים המאד ברורים (ואפילו מוזרים) שלה באוכל.

אז אם אם אתם לא רוצים להעליב את השף, או יותר גרוע – לשים לב שכולם מסתכלים עליכם בצורה מוזרה מבלי שאתם מבינים למה – קבלו 8 כללי נימוס קולינריים שיבהירו לכם אחת ולתמיד מה מותר ומה אסור לכם לעשות בפעם הבאה שאתם נכנסים למסעדה בחו”ל!

1. אם מוזגים לכם כוס תה מלאה בדובאי ובקזחסטן – סימן שהגיע הזמן לעזוב

אם המארח שלכם מוזג לכם רק חצי כוס תה, הוא בעצם מסמן לכם שהוא נהנה מהשיחה איתכם ורוצה שהיא תמשיך. אבל אם קיבלתם כוס מלאה, אז הגיע הזמן להפסיק לחפור ולהתקפל הביתה.

2. קנקן תה נקי הוא קנקן תה ללא נשמה בסין

בסין האנשים לא שוטפים את קנקני התה שלהם עם חומרי ניקוי, אלא רק עם מים או חול מיוחד. ה”פלאק” שנשאר נחשב לנשמה של התה, ולכן אסור להרוג אותו עם כימיקלים.

3. אם תבקשו תוספת גבינה באיטליה, אתם תעליבו את השף

נכון שאתם רגילים לבקש תוספת גבינה על הפיצה או הפסטה שלכם? גם איטלקים אוהבים את זה, אבל הם יודעים שעדיף להם לא לבקש עוד. באיטליה השף יעלב כי זה אומר שלא אהבתם את המנה כמו שהוא הכין אותה.

4. וגם אל תבקשו מלח ופלפל בפורטוגל או במצרים

בדומה לאיטלקים, גם במצרים ובפורטוגל הטבחים יכולים להיעלב ולחשוב שהמנה שהם הכינו לא טעימה אם אתם צריכים לתבל אותה בעצמכם.

חכו , עוד לא ראיתם את החוקים המוזרים באמת…


שתפו עם החברים שתפו עם החברים