9 מאכלים שעד היום שטפתם פשוט לא נכון!

ידעתם שצריף לשטוף גם קרטוני חלב לפני שפותחים אותם?



כשהייתם קטנים לימדו אתכם בגן כמה זה חשוב לשטוף ידיים לפני הארוחה, כדי שנאכל אוכל נקי. ידיים נקיות זה טוב ויפה, אבל מה עם המזון עצמו? גם אותו חשוב מאוד לשטוף ולנקות לפני שאנחנו זורקים אותו לצלחת.

קרוב לודאי שאתם בתור אנשים בוגרים כבר יודעים שצריך לשטוף פירות וירקות לפני שאוכלים אותם. אבל לא תמיד לשטוף קצת במים זה באמת מספיק כדי לנקות אותם. ואנחנו מניחים שיש מזונות ואריזות שאפילו לא חשבתם שאתם צריכים לשטוף.

אז במיוחד בשבילכם, קבלו 9 דברים שאתם אוכלים בשגרה וכנראה לא שטפתם נכון עד היום!

1. פירות וירקות קפואים

רוב האנשים מוציאים את הירקות מהמקפיא, זורקים למחבת ושלום על ישראל. זה בסדר אם אתם מתכננים לבשל אותם בטמפרטורה גבוה. אבל אם אתם מתכננים לבשל אותם אל דנטה, צריך לשטוף אותם היטב במים בדיוק כמו ששוטפים ירקות טריים כדי להיפטר מחיידקים ולכלוך.

2. אורז

צריך לשטוף את כל סוגי האורז 3-4 פעמים לפני הבישול. הבעיה באורז היא לא הלכלוך, אלא שכבת העמילן שמכסה אותו והופכת אותו לגושי ופחות נעים למראה. חשוב לשטוף גם מאכלים אחרים המכילים עמילן כמו תירס או חיטה.

3. מולים וצדפות

צריך לשטוף את כל מאכלי הים שמגיעים בתוך קליפה גם אם קניתם אותם קפואים כי הם יכולים להיות מלאים בחול. וחול זה לא טעים.

4. חלב ומוצרי חלב

מומלץ לשטוף את אריזות מוצרי החלב לפני שפותחים אותן. אתם כנראה לא היחידים שהרימו את קרטון החלב או היוגורט הזה שאתם עומדים לאכול ממנו, והוא התמלא בקטריות וחיידקים של אנשים אחרים. נכון שכרגע החיידקים האלו בחוץ, אבל ברגע שתפתחו את המוצר, הם יכולים לחמוק פנימה.

5. תפוחים

לפעמים תפוחים עוברים טיפולים כימיים כדי שיגדלו כמו שצריך. לכן שטיפה במים וסבון זנ לא מספיק. מחקרים הראו שהדרך הכי טובה לנקות פירות היא להשרות אותם במים עם סודה לאפיה במשך 12 דקות, ואז כל הכימיקלים יעלמו.

עברו לעמוד הבא כדי לגלות איך צריך לשטוף דגים, חסה ועוד דברים שאתם משתמשים בהם מדי יום


שתפו עם החברים שתפו עם החברים