למסעדות יש דרכים משלהם לגרום לכם לבזבז יותר כסף ממה שאתם צריכים. מכירים את זה שבסוף אתם מזמינים הרבה יותר אוכל ממה שאתם רגילים ויכולים לאכל? זו רק דוגמה אחת…
מה שאולי לא כולכם יודעים, הוא שלבעלי מסעדות יש שיטות וטכניקות מכוונות והכל במטרה לגרום לכם לבזבז מה שיותר כסף, גם במקרים שלא היה לכם מושג שאפשר או שיש צורך לעבוד עליכם.
בקיצור, הגיע הזמן להיות צרכנים חכמים יותר. אז גללו מטה אל 9 שיטות בדיוק כאלו של מסעדות. ולא, אנחנו לא לוקחים לכם כסף על זה (:
1. אשליית דלבוף
בוודאי כבר נתקלתם בעבר באשליה של 2 צורות באותו הגודל שנראות כאילו הן בגודל שונה. מסעדות משתמשות באשליה הזאת: הגשת מנות בצלחת גדולה גורמת ללקוח לחשוב שהוא קיבל מנה גדולה, גם אם אותה כמות תיכנס לצלחת קטנה.
Credit: brightside
2. גודל
נגיד שאתם מזמינים קולה והמשקה מגיע בכוס דקה וצרה. אנשים מקשרים דקיקות לגובה וזה נראה לנו כאילו יש יותר נוזל בפנים, למרות שכוס רחבה עדיפה מבחינת הכמות. בקיצור, אם יש ריפיל – נצלו אותו.

Credit: © Depositphotos.com
3. לגרום לאוכל להיראות יותר יוקרתי ממה שהוא באמת
כשאוכלים אוכל, יתכן שהוא ייראה טעים יותר כשמשתמשים בסכו”ם מכסף במקום פלסטיק, למרות שזה אותו אוכל. ככל שהאוכל מוצג טוב יותר, כך תחשבו שהוא טעים יותר.
4. מיחזור לחם חינם
הרבה עובדי מסעדות מודים בנוהל הזה: אם נותר מהלחם שהוגש בסלסלות כמתאבן, הם ישמרו אותו ויחממו אותו מחדש. במקומות אחרים, משתמשים בלחם הזה בשביל לייצר קרוטונים, למשל.

Credit: © Depositphotos.com
5. תפריט
הצצה לתפריט בדרך כלל עוזרת לאנשים לבחור את מבוקשם כשהם יוצאים לאכול, אך ישנם כמה טריקים שמסעדות משתמשים בהם כדי לתפעל את הלקוחות. פריטים במחיר גבוה יותר עשויים להיות מפורסמים בהתחלה או להיות מודגשים. בנוסף, מחירים עשויים להיות רשומים גם ללא סימן ש”ח, כי נמצא שזה גורם לאנשים להתעלם מהמחיר.

Credit: © Pixabay