הבחורה הישראלית הזו יוצרת קופסאות אוכל מדהימות שיגרמו לילדים שלכם לאכול בריא!

התמונות האלה פשוט ידהימו אתכם!



החופש הגדול ממש עוד רגע נגמר והילדים חוזרים למסגרות. חודשיים שלמים חיכינו לרגע הזה, אבל שכחנו לגמרי שגם אנחנו חוזרים לעמוד מידי בוקר במטבח כדי להכין לילדים שלנו קופסאות אוכל… כנראה עדיף שנתחיל להכין להם בנטו!

בנטו זו קופסת אוכל יפנית שמכילה חצי כמות פחמימה, שליש ירקות, ושישית חלבון. זה אולי נשמע “בריא מדי” או “מורכב מדי”, אבל מסתבר שילדים מתים על זה! במיוחד כאשר מפנקים אותם בבנטו מדהימים כמו שמכינה ניבה קרן אור, שהספיקה לכבוש את שופטי מאסטר שף עם פסלי האוכל שלה.

ניבה התאהבה בתרבות היפנית לפני 7 שנים, ומאז היא למדה כל מה שצריך לדעת על קופסאות הבנטו. היום היא מעבירה סדנאות לכל הגילאים ומלמדת איך להכין בנטו בקלות ובכיף בחשבון האינסטגרם שלה. ריכזנו לכם את היצירות הטובות ביותר של ניבה וגם כמה טיפים למתחילים שיגרמו לכם לרוץ למטבח ולנסות!

הכירו את ניבה קרן אור, אמא ל-3 וחובבת תרבות יפן

Credit: instagram

“לאחר שפרשתי מתפקידי ככתבת חדשות בעיתונות מקומית, עברתי יחד עם משפחתי מהפך תזונתי בעקבות קופסאות הבנטו”, מספרת ניבה

“בנטו” זו קופסת אוכל יפנית, שמורכבת מחצי כמות של פחמימה (בדרך כלל אורז), שליש כמות ירקות, ועוד שישית כמות חלבון

“חשוב לשמור על היחס הזה שהוא בסיס השיטה היפנית לאכילה בריאה”

אבל אל תצפו שכל בנטו יהיה מרשים כמו אלה שמכינה ניבה…

ניבה מתמחה ב”קרבן” – שזו בעצם נישה בתוך הבנטו שעוסקת ביצירת דמויות

מדהים, נכון? מסתבר שגם אתם יכולים!

ניבה מספרת שכבר מגיל 7 אפשר להכין בנטו, בקלות ובכיף!

“כבר מעל 7 שנים אני מכינה בנטו ומפיצה את השיטה היפנית לאכילה בריאה, באמצעות סדנאות, ספרים, יוטיוב ואינסטגרם. השבוע עבדתי בסדנא עם קבוצת ילדות בנות 8 שהכינו דמויות הלו קיטי מהממות בקופסאות הבנטו שלהן!”

וזה לא לוקח כזה הרבה זמן כמו שאתם אולי חושבים… “לפעמים לוקח לי 4 דקות להכין קופסת בנטו”, מספרת ניבה. “אבל כשאני ממש משקיעה, זה יכול להגיע גם ל-50 דקות”

אז רגע לפני שאתם מתחילים… לניבה יש 4 טיפים חשובים למתחילים!

1. חשוב לשמור על היחס הנכון של המרכיבים: חצי פחמימה, שליש ירקות, ושישית חלבון

2. הקפידו לפחות על 5 צבעים בקופסת הבנטו שלכם. לדוגמא, אורז לבן, מלפפון ירוק, עגבנייה אדומה, אצה שחורה, ותירס צהוב (כמובן שאתם יכולים לבחור את המרכיבים שאתם אוהבים, ולגוון בצבעים)

3. חתכו את האוכל קטן. כל אוכל שחתוך קטן הוא כבר יותר יפה!

4. הכי חשוב: שהאוכל יישב בקופסה בצפיפות. זה גם ימנע מהאוכל לזוז, וגם ישפר את נראות הבנטו.


שתפו עם החברים שתפו עם החברים