האופה צרפתייה הזו פרסמה את המתכון הסודי ללחם המנומר והמגניב שלה – והוא הפך ללהיט הכי חם ברשת!

הלחם הזה לא רק יפה הוא גם ממש טעים... רוצו לנסות!



האופה הצרפתיה פטריסיה נסימנטו מפורטוגל החליטה לחשוף את המתכון הסודי לאחד הלהיטים הכי גדולים במאפיה שלה – לחם חלב (פאן אולה) מנומר.

המתכון שהפך בן לילה ללהיט ברשת ותורגם לשפות שונות, הגיע גם אלינו, והשאיר אותנו בלי ברירה אלא לתרגם לכם המתכון הנהדר הזה גם לעברית.

חוץ מזה שנראה מגניב בטירוף, הטעם אמור להיות שמיימי ומסתבר שגם זה לא כל כך מסובך להכנה…

150 151

המתכון: 

הכינו בצק ללחם חלב (מתכון מדוייק בסוף הכתבה)

152

חלקו את הבצק ל-2 חלקים. חלק אחד השאירו כמו שהוא (החלק הלבן). את החלק השני חלקו לשני כדורים נוספים. לאחד הוסיפו 15 גרם קקאו וכף חלב (לקבלת צבע חום כהה) ולשני הוסיפו 5 גרם קקאו וכפית חלב (לקבלת צבע חום בהיר).

כסו את 3 הכדורים בבד ותנו להם לתפוח למשך שעה וחצי. לאחר מכן הכניסו לקופסה סגורה והכניסו למקרר ל-12 שעות.

ביום למחרת הכניסו מכל כדור – 7 כדורים קטנים (21 בסך הכל)

153

רדדו כדור חום בהיר אחד עם מערוך וצרו ממנו שכבה דקה באורך של כ-20 סנטימטר. גלגלו אותה סביב עצמה וצרו גליל צר.

154

2015-12-18_10-51-04

רדדו באותה צורה כדור כהה אחד ובזהירות עטפו את ה-“גליל” הבהיר שיצרתם קודם (זה לא חייב לעטוף את הכל)

2015-12-18_10-51-19

בשלב השלישי רדדו כדור לבן אחד, שיהיה מעט ארוך יותר ועטפו את הגליל הכהה. חזרו על הפעולה הזו עם כל הכדורים.

2015-12-18_10-51-51

גלגלו כל גליל עד שהוא יגיע לאורך של 40 סנטימטר. חתכו אותם לחצי וסדרו אותם אחד מעל השני בצורת ריבוע (השתמשו בתבנית מרובעת ושמנו אותה או שימו נייר אפיה כדי שהבצק לא ידבק)

2015-12-18_10-52-00

כסו בבד ותנו לבצק לתפוח עד שיכפיל את גודלו. מרחו על הלחם שכבה דקה של חלב והכניסו לתנור ל-40 דק’ בחום של 170 מעלות.

157

בדקו עם קיסם שהלחם מוכן והרי לכם מעדן שמיימי ומנומר.

159

ספרו לנו איך יצא…

158

מתכון להכנת לחם חלב

מצרכים: 

25 גרם של עמילן תירס

250 מ”ל חלב

50 גרם חמאה

70 גרם סוכר

כפית תמצית וניל

1/2 כפית מלח

3.5 גרם שמרים

375 גרם קמח

תהליך ההכנה:

ערבבו בסיר את החלב, תמצית הוניל, המלח ועמילן התירס על להבה בינונית עד שהתערובת מתחילה להיות סמיכה יותר. הורידו מהאש, הוסיפו את החמאה וערבבו עד שהתערובת נעשית חלקה. העבירו לקערה וקררו במשך 30 דקות.  לאחר מכן הוסיפו את הקמח, הסוכר והשמרים. לושו את התערובת ביד או במיקסר עד לקבלת בצק אלסטי.

קרדיט: cocoebaunilha.com

שתפו עם החברים שתפו עם החברים