לפעמים הגאונות נמצאת בדברים הפשוטים ומי שמוכיחה את זה היא האמנית אוליביה דה ריקט שמציגה באופן מושלם את הדינמיקה המורכבת שקיימת במערכות יחסים – והכל באמצעות קווים!
“היה לי רעיון שמדבר על הדרך בה אנשים נאחזים אחד בשני”, מספרת אוליביה. “הקרבה הזאת היא כמו ריקוד וכל שני קווים הם שני חיים עצמאיים, כך שאי אפשר לכפות עליהם קירבה בכל פעם. כמו בחיים – אנחנו מתקרבים ומתרחקים מאנשים. בעצם, כל מה שאפשר לעשות זה להיות שם בשביל אלו שאתה אוהב, ולהיפך”.
גללו למטה וראו איך אוליביה מסכמת את מערכות היחסים בחיינו באופן מושלם ונוגע ללב. חלק מאיורים יגרמו לכם לבכות, חלק לחייך וחלק יגרמו לשניהם.
תכירו את אוליביה
Credit: Terence Patrick
הקווים שהיא מציירת מדמים מערכות יחסים של קירבה וריחוק באופן מושלם:
אוליביה מוסיפה: “אני חושבת שזה חשוב לזהות מצבים בהם מערכות יחסים קשות באופן שלא שווה לבזבז עליהן את האנרגיה שלנו. ההבנה הזאת מגיעה ברגע שערכי הליבה שלנו מרגישים בטחון לגבי המקום אליו הקו שלנו הולך. כשאנחנו בשלום עם עצמנו, הקו שנמצא מולנו יזוז באופן דומה, לא משנה כמה אותו קו, כלומר בן-אדם, יכול לעצבן אותנו. רק האנשים החשובים באמת ישארו איתנו, לא משנה כמה הקווים בינינו לבינם יזגזגו. כשנתחייב לאותם אנשים, אנחנו נתחייב גם אל עצמנו”.
“האמת, במשך תקופה ארוכה לא שחררתי מקשרים / קווים מסויימים. אני כבר לא עושה את זה”, ממשיכה אוליביה. “הכאב תמיד יכול לצוץ והוא קיים, אבל אנחנו יכולים להתמודד איתו או לטאטא אותו מתחת לשטיח עד שיצוץ בשנית, גדול ומפחיד יותר. אני מתחילה לחשוב שבשביל לשחרר צריך להרגיש בנוח עם המציאות שלנו. אם הקו שלנו לקח אותנו לכיוון שונה משרצינו והקו שמנגד התרחק מאיתנו, תמיד ישנו פיתוי להיזכר ברגעים בהם היינו קרובים יותר. בגדול, צריך לתת לקווים לנוע כפי שהם רוצים ולא לכפות עליהם, כלומר על האנשים בחיינו, דבר.